1. Εξοικονομείς ενέργεια.
Με την θερμοπρόσοψη, θωρακίζονται περιμετρικά οι εξωτερικοί τοίχοι του σπιτιού και ελαχιστοποιούνται οι θερμικές απώλειες από τους πλαϊνούς τοίχους. Με αυτό το τρόπο μπορείς να εξοικονομήσεις ενέργεια έως και 50% σε σχέση με αυτή που καταναλώνεις τώρα. Εφόσον, δεν υπάρχουν οι θερμικές απώλειες, η ζέστη ή το κρύο αντίστοιχα δεν χάνεται και η θερμοκρασία στο σπίτι σου παραμένει πάντα σταθερή. Συνεπώς δεν υπάρχουν μεγάλες διακυμάνσεις στη θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τέλος, το σπίτι σου θα ζεσταίνεται πιο γρήγορα το χειμώνα και αντίστοιχα θα κρυώνει πιο γρήγορα το καλοκαίρι, καταναλώνοντας λιγότερη ενέργεια.

2. Προστατεύεις τους τοίχους σου, από την υγρασία και τη μούχλα.
Ένα σημαντικό πλεονέκτημα της θερμοπρόσοψης είναι ότι το σπίτι θωρακίζεται έναντι των εξωτερικών απειλών όπως είναι οι θερμοκρασιακές μεταβολές μέσα κι έξω από αυτό. Επιπλέον, στεγανοποιείται οπότε οι τοίχοι δεν συγκρατούν την υγρασία κι έτσι δεν εμφανίζεται μούχλα. Επίσης, με την εξωτερική θερμομόνωση θα δώσεις λύση και σε ένα ακόμη σημαντικό πρόβλημα. Τα σπίτια με το πέρασμα του χρόνου ή μετά από κάποιο σεισμό, τείνουν να εμφανίζουν ρωγμές. Με την εξωτερική θερμομόνωση μπορείς να το προλάβεις και αυτό, καθώς οι τοίχοι είναι πιο δυνατοί και είναι λιγότερο πιθανό να εμφανιστούν ρωγμές.

3. Αναβαθμίζεται η ενεργειακή αξία του κτιρίου.
Τα τελευταία χρόνια, είναι απαραίτητη η έκδοση Ενεργειακού Πιστοποιητικού για κάθε πώληση ή μεταβίβαση ακινήτου. Αυτό το πιστοποιητικό, αποτυπώνει ουσιαστικά την ενεργειακή απόδοση του κτιρίου κατατάσσοντας το σε μία μεταξύ εννέα ενεργειακών κατηγοριών. Με την θερμοπρόσοψη λοιπόν, το κτίριο ανεβαίνει κάποιες κατηγορίες και ταυτόχρονα ανεβαίνει και η εμπορική του αξία. Συνεπώς αν έχεις σκοπό να το νοικιάσεις ή να το πουλήσεις, η θερμοπρόσοψη θα αποβεί πολύ κερδοφόρα καθώς μετά τη θερμοπρόσοψη, μπορείς να διεκδικήσεις περισσότερα χρήματα.

4. Εξοικονομείς χώρο, σε σχέση με την εσωτερική θερμομόνωση.
Σε αντίθεση με την εσωτερική θερμομόνωση, με την εξωτερική θερμομόνωση, δεν μειώνεται καθόλου ο κατοικήσιμος χώρος. Όλες οι απαραίτητες εργασίες γίνονται στο εξωτερικό του σπιτιού, ενώ εσύ μπορείς να συνεχίσεις ανενόχλητος, τις καθημερινές συνήθειες στο εσωτερικό του.

5. Καλλωπίζεις την εξωτερική όψη του σπιτιού σου.
Η εξωτερική όψη είναι αυτή, σύμφωνα με την οποία διαμορφώνεται η πρώτη εντύπωση κάποιου για το σπίτι μας. Ποιο το όφελος αν στο εσωτερικό είναι μοντέρνο και μοιάζει παλατάκι, αν εξωτερικά μοιάζει έτοιμο για κατάρρευση; Με την θερμοπρόσοψη, εκτός από την προφύλαξη που παρέχεις στην όψη του κτιρίου, μπορείς να το ανακαινίσεις κιόλας, εξωτερικά. Επίλεξε μεταξύ μιας πληθώρας αρχιτεκτονικών σχεδίων, χρωμάτων και υφών ώστε πέρα από την ενεργειακή, να πετύχεις και την αισθητική ανανέωση του κτιρίου σου. Αλλάζοντας το χρώμα και τα αρχιτεκτονικά σχέδια μπορείς να του δώσεις μια νέα όψη που να ταιριάζει περισσότερο στο δικό σου στυλ.